7 consells per escollir la música del casament

0

El dia del vostre casament, és un dia per emocionar i emocionar-vos, i l’heu d’aprofitar per transmetre tot allò que sentiu. I, per aconseguir-ho la música es converteix en la part essencial per a què aquest instant tant especial sigui innoblidable tant per a vosaltres com per a tots els convidats.

Ompliu el vostre casament de personalitat pròpia. Això la diferenciarà de qualsevol altra. La música és el fil conductor dels nostres records, i la que ens transporta a moments irrepetibles.

Com escollim la música del nostre casament?

1: FER UNA LLISTA DE PRIORITATS MUSICALS

Realment no hi ha cap manera definida per escollir les cançons, però el primer que podeu fer per començar és agafar paper i bolígraf i fer una llista amb les cançons que més us agradin i voleu que siguin indispensables en el vostre dia.

Segur que hi ha cançons que tenen un signifcat especial per a tu i per la teva parella. Així que apúnta-les!

No et preocupis si són cançons absolutament dispars, però serà la vostra llista de prioritats musicals, i només caldrà definir en quin moment encaixen millor.

2: SEGMENTAR LA VETLLADA

El dia és molt llarg, i el podem segmentar en 3 grans blocs:

Cerimònia

Cocktail

Banquet

D’aquesta manera podem saber quines cançons podem incloure a cada bloc. Durant la cerimònia, hem d’intentar no superar les 8 cançons, ja que sinó, es pot veure afectada la seva fluïdesa i no volem que els convidats s’avorreixin!

3: MÚSICA EN VIU O DJ?

Val a dir, que tota cerimònia serà més emotiva i entranyable amb un grup de música en viu per amenitzar els moments més importants. Hi ha infinitats d’opcions:

Grups professionals: Duets, trios i quartets

Corals: tradicionals o gospel

Formacions instrumentals amb cordes

Instruments solistes: Violí, Celo i Saxo

Segons les preferències musicals i pressupost, us podeu decantar cap a una formació o altre, però de ben segur que en trobeu alguna que encaixa amb el vostre estil.

Per tal de no equivocar-vos en la selecció del professional a contractar, demaneu arxius sonors de mostra, per tal d’assegurar-vos que sóna tal com desitjeu.

Totes les formacions musicals tenen el seu propi repertori i poden aconsellar-vos, però realment heu de fixar-vos en els vostres gustos a l’hora de determinar les cançons. Així que és hora d’ensenyar la llista de prioritats musicals que heu elaborat als músics que tocaran en directe, ja que si teniu alguna cançó especial que voleu que soni, és el moment de pactar-ho.

4: QUINES CANÇONS TRIEM PER LA CERIMÒNIA?

Per fer-ho més senzill, segmentarem la cerimònia per parts. Així sabrem quina cançó encaixar en cada part:

ENTRADA DEL NUVI: Aquí podeu incorporar una d’aquestes cançons tant especials que heu anotat a la llista. Una cançó romàntica sempre hi tindrà cabuda.

ENTRADA DE LA NÚVIA: És un dels instants on la música s’escolta amb atenció, ja que tots els sentits estan frescos i atents a l’emotiva i elegant entrada de la núvia. Ha de ser una peça alegre però emotiva a la vegada, que a tothom se li posi els pèls de punta i que acompayi el suau caminar de la núvia cap a l’altar.

LECTURES: Com que no tenen parts específiques, es solen tocar peces curtes (d’entre 1.5 a 2 minuts) després de cada lectura de familiars i amics.

SIGNATURES I FOTOGRAFIES: Ha acabat la cerimònia i és recomanable que hi hagi música de fons distesa. És vàlida qualsevol cançó que us agradi.

SORTIDA: Per la sortida, la peça musical ha de ser alegre i triumfal. La majoria de convidats estan a la porta esperant per tirar l’arròs amb impaciència. Això vol dir que la música l’escoltareu bàsicament vosaltres, així que escolliu alguna cançó que us agradi.

5: QUINA MÚSICA POSEM DURANT EL COCKTAIL?

Durant el pica –pica és recomanable que porteu un grup de música en directe, ja que sempre quedarà molt més elegant. El que realment encaixa, són cançons de jazz, música actual, o música clàssica coneguda.

6: I EN EL BANQUET?

Quan els convidats ja estan asseguts, és millor optar per un fil musical.

Intenta sempre que la música acompanyi la conversa dels convidats, mai que sobresurti massa, ja que si no, es tendeix a alçar la veu i es produeix un efecte molt molest d’excessiu volum acústic.

7: LA MÚSICA EN EL MOMENT DEL BALL

És bo que tingueu una llista de cançons imprescindibles que volgueu que sonin, però deixeu tota la resta en mans del DJ. En aquest moment, és recomanable que les cançons estiguin orientades als convidats.

 

Us caseu?

Busqueu música en viu pel vostre casament?

Posa’t en contacte amb nosaltres, i parlem-ne!

play@27notes.com